Pizzabullar med köttfärs eller veggie-färs
Perfekt att ha i frysen och bara värma upp till mellanmål eller till hungriga gäster =)
Cirka 30st bullar
Deg:
25g jäst
2,5dl vatten
0,5 tsk salt
2msk olja
1dl grahamsmjöl
6dl vetemjöl
Fyllning:
400g nötfärs eller veggiefärs
0,5st gul lök
0,5tsk salt
0,5tsk peppar
1msk oregano
0,5dl tomatpurè
0,5dl vatten
2-3dl riven ost
(ev pizzakrydda)
Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa en timme.
Stek färsen och hackad lök. Krydda med salt och peppar efter smak (eller använd färdig pizzakrydda).
Blanda ihop tomatpuré och vatten.
Knåda degen och kavla ut den tunnt till en rektangel.
Bred på tomatpuré, färs och ost (spara lite ost att toppa med) över hela degen.
Rulla ihop degen och skär i cm stora bitar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Pensla sedan med vatten och strö på ost och oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Cirka 30st bullar
Deg:
25g jäst
2,5dl vatten
0,5 tsk salt
2msk olja
1dl grahamsmjöl
6dl vetemjöl
Fyllning:
400g nötfärs eller veggiefärs
0,5st gul lök
0,5tsk salt
0,5tsk peppar
1msk oregano
0,5dl tomatpurè
0,5dl vatten
2-3dl riven ost
(ev pizzakrydda)
Kommentarer
Trackback