Pizzabullar med köttfärs eller veggie-färs

Perfekt att ha i frysen och bara värma upp till mellanmål eller till hungriga gäster =)

Cirka 30st bullar

Deg:

25g jäst
2,5dl vatten
0,5 tsk salt
2msk olja
1dl grahamsmjöl
6dl vetemjöl

Fyllning:


400g nötfärs eller veggiefärs
0,5st gul lök
0,5tsk salt
0,5tsk peppar
1msk oregano
0,5dl tomatpurè
0,5dl vatten
2-3dl riven ost
(ev pizzakrydda)

  • Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa en timme.
  • Stek färsen och hackad lök. Krydda med salt och peppar efter smak (eller använd färdig pizzakrydda).
  • Blanda ihop tomatpuré och vatten.
  • Knåda degen och kavla ut den tunnt till en rektangel.
  • Bred på tomatpuré, färs och ost (spara lite ost att toppa med) över hela degen.
  • Rulla ihop degen och skär i cm stora bitar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
  • Pensla sedan med vatten och strö på ost och oregano. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Vad heter du?:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (inte nödvändigt)

    URL/Bloggadress:

    Vad har du på hjärtat?:

    Trackback
    RSS 2.0