Mina födelsedagstårtor

Gjorde två tårtor till min födelsedag som var i går.
Så här blev den första, tyvärr inte så bra bild :S
Gjord på chokladbotten och dumlefluff i ena lagret och lite jordgubbssylt och grädde i andra
Spacklad med chokladsmörkräm
Den andra blev så här
Ljusa bottnar med geishafluff i ena lagret och glasskräm som det kallas för fast det inte är glass, i det andra lagret
Dekorerat med marsipan
Banden som jag har knutit runt om tårtan är köpta på panduro hobby
Det här blev den godaste tårtfyllnadskombinationen jag gjort!!! Sååå gott =)

Smörkräm som spackel

Det här receptet använder jag mig av när jag ska spackla en tårta för att få den så jämn och fin som möjligt innan jag lägger på marsipanen
Här är ett recept som räcker till två normalstora tårtor
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
Räcker till två normalstora tårtor
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
Man kan annars spackla med vispad grädde men då bör man pensla den sidan av maripanen som ska ligga mot grädden med smält och svalnat smör eller rapsolja för att förhindra att tårtan "svettas". Gör man tårtan samma dag som den ska serveras så är det inga problem men dagen efter kan grädden förstöra marsipanen om man inte smörjer med smör eller olja eller spacklar med smörkräm eller någon annan kräm istället.

Mors dags tårtor

På mors dag fick min mamma en lila marsipan tårta med rosor på eftersom hennes favorit färg är lila. Så här såg den ut. Rosorna är lika mörklila som kulorna runt om, men dem ser ljusare ut i solen.
Gjorde en chokladtårtbotten fylld med jorgubbar och grädde på ena lagret och egengjord vaniljkräm på andra lagret. Spacklad med smörkräm som jag smaksatte med vaniljsocker.
Tyckte att även min bonusmamma förtjänade en tårta
Så här såg den ut
Blev inte så slät som det var tänkt men det var för att tårtbottenreceptet inte var bra och för att jag hade dåligt med smörkräm att spackla med. Men glad blev hon i alla fall =)
Det är samma innehåll som i den första

RSS 2.0