Smörkräm som spackel

Det här receptet använder jag mig av när jag ska spackla en tårta för att få den så jämn och fin som möjligt innan jag lägger på marsipanen
Här är ett recept som räcker till två normalstora tårtor
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
Räcker till två normalstora tårtor
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
Man kan annars spackla med vispad grädde men då bör man pensla den sidan av maripanen som ska ligga mot grädden med smält och svalnat smör eller rapsolja för att förhindra att tårtan "svettas". Gör man tårtan samma dag som den ska serveras så är det inga problem men dagen efter kan grädden förstöra marsipanen om man inte smörjer med smör eller olja eller spacklar med smörkräm eller någon annan kräm istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (inte nödvändigt)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0