Smörkräm

Nästa gång jag gör en tårta så ska jag spackla den med smörkräm innan jag lägger på marsipanen för att tårtan ska bli så jämn och fin som möjligt.

Här är ett recept som räcker till två normalstora tårtor

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.

Förslag på smaksättning

Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar (men då kan man kanske inte ha krämen som spackling, i alla fall inte om man vill ha en slät tårta ;-))
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör



Smörkrämen kan även användas som frosting till cupcakes


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (inte nödvändigt)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0