Massor med volym

Älskar stooort hår, det är så snyggt. Här kommer några tips för att få till fluffet:

1. Använd ett volymshampo och balsam. Men var sparsam med balsamet eftersom det kan tynga ned håret. Använd ett balsam med volym alltså.

2. Föna håret när du håller huvudet uppochned tills det bara är lite fuktigt. Dela sedan in håret i benor. Föna håret uppåt när du samtidigt formar det med en rundborste.



3. Inpackningen Volume Explosion från Tony & guy ska tydligen ge massor med volym. Den måste jag själv prova! Efter en inpackning ska du alltid använda balsam efteråt eftersom en inpackning öppnar upp hårstrået och tar man inte balsam efteråt så fortsätter hårstrået vara öppet och håret tar lättare åt sig av t ex föroreningar. Så känns håret risigt fast du använder inpackning ofta så är det antagligen för att du inte använder balsam efteråt.

4. Om du inte tvättar håret innan ger många torrshampom jättebra volym. Min favorit är Lee Staffords torrshampo. Men det är vitt så jag får borsta bort överflödet ordentligt med en borste eftersom jag har mörkt hår. Har även provat Get in Styles torrshampo som var helt värdelöst. Blev klibbigt och äckligt.



5. Ibland krusar jag hårbotten med min volume master, men jag tycker nästan att det är bättre att bara tupera håret. Men den är en stor favorit hos många.

6. Osis+ Dust it pudrar man i hårbotten för att få volym. Men använd inte för mycket, då blir det bara klibbigt och äckligt. Dela in håret i benor för att lättast komma åt hårbotten. Något som lär vara ännu bättre än dust it är 4R Hair Powder som är ungefär samma sak som dust it men i sprayform. Man får mycket mer för pengarna.



7. Saltvattenspray gör att håret känns lite mattare och strävare. Använd i hårbotten för att lättare kunna styla och tupera utan att håret lägger sig platt direkt efter. Blir ungefär som ett otvättat hår som ju är lättare att styla.

8. En mousse som ger massor med volym utan att klibba är StudioLine Styling Mousse från Loréal och även Bost it Mousse från Tony & Guy.

9. Klipp upp håret om du har långt hår, annars blir håret så tungt.

10. Locka inte ända in till hårrötterna när du lockar håret. Lämna ca 1/3 för att få mer volym.

11. Extensions är ett annat tips. Finns ju sånna med klipps som man kan sätta i bara till fest eller när man känner för det. Även om man har det varje dag så håller det håret längre än extensions som man har sytt eller limmat fast i håret eftersom det blir tvättat och borstat tillsammans med det egna håret + att man sover med det med. 


 

Kommentarer
Postat av: It´s you and me baby ! - Roliga tävlingar pågår hos mig:)

Allt bra med dig idag ? :)

2010-02-11 @ 15:45:14
URL: http://itsyouandme.blogg.se/
Postat av: Frida Stigevik

sv: ja, jag var på förhandsvisningen ;)

2010-02-11 @ 19:18:22
URL: http://treets.blogg.se/
Postat av: Emma

Bra tips! =D

2010-02-11 @ 19:27:44
URL: http://empoos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (inte nödvändigt)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0